Piece elektryczne gastronomiczne – bezpieczne i wydajne gotowanie

Wybór właściwego pieca gastronomicznego do restauracji, stołówki czy firmy cateringowej jest bardzo dużym wyzwaniem. Szeroki asortyment różnorodnych produktów powoduje, że urządzenie trudno jest wybrać wtedy, gdy nie wiadomo, na co zwrócić uwagę. O czym trzeba pamiętać przy zakupie pieca gastronomicznego elektrycznego?
Kiedy warto wybrać piece gastronomiczne elektryczne?
Obecnie większość lokali gastronomicznych wykorzystuje piece elektryczne. Wprawdzie nadal można kupować piece gazowe, jednak w ostatnim czasie, głównie ze względu na koszty gazu, są one mało popularne.
Elektryczne piece gastronomiczne doskonale nadają się do przygotowywania wielu dań. Najszerszą funkcjonalność prezentują piece konwekcyjno-parowe, które rozprowadzają równomiernie po całym wnętrzu gorące powietrze i parę wodną. Są również bardzo wydajne, funkcjonalne i bezpieczne w użytkowaniu.
Ze względu na swoje uniwersalne zastosowanie piece elektryczne gastronomiczne mogą sprawdzić się w praktycznie każdym lokalu, dlatego też jest to bardzo dobry wybór dla każdego, kto poszukuje dobrego pieca o szerokim przeznaczeniu.
Jak dobrać odpowiedni piec elektryczny do lokalu gastronomicznego?
Dobór odpowiedniego pieca gastronomicznego zasilanego elektrycznie będzie wymagał uwzględnienia szeregu kwestii, między innymi:
-
Rodzaju przygotowywanych potraw,
-
Ilości potraw, co ma wpływ na wielkość pieca,
-
Dodatkowego wyposażenia pieca, na przykład sondy,
-
Sposobu obsługi pieca,
-
Miejsca montażu pieca.
Kompleksową pomoc przy wyborze urządzeń jak piece elektryczne gastronomiczne zapewniają również ich sprzedawcy. Dobry sklep gastronomiczny będzie w stanie doradzić, jaki piec sprawdzi się najlepiej w konkretnym lokalu, uwzględniając wszystkie powyższe czynniki.
Ile kosztują piece elektryczne gastronomiczne?
Ceny związane z zakupieniem pieca elektrycznego do lokalu gastronomicznego są zróżnicowane. Zwykle rozpoczynają się one od 15 tys. złotych w przypadku mniejszych modeli, natomiast te większe, o bogatszym wyposażeniu, mogą kosztować nawet ponad 40 tys. złotych.
Warto też wskazać, że dodatkowo płatne będzie wyposażenie niewchodzące w skład standardowego zestawu, na przykład stoliki, stojaki, podstawy, wózki, pokrowce, osłony, oświetlenie, pojemniki, wsporniki czy pochłaniacze.
Gdzie zakupić dobry piec elektryczny gastronomiczny?
Najlepiej zamawiać piece elektryczne gastronomiczne w sprawdzonych sklepach gastronomicznych, które zajmują się świadczeniem kompleksowych usług w ramach doboru sprzętu, jego sprzedaży, transportu i montażu.
—
HYBRYDA ALEKSANDRA GÓRALCZYK
https://hybryda-gastro.pl
TEL: 32 418-72-55
E-MAIL: biuro@hybryda-gastro.pl
NIP: 6312312497, REGON: 241677598
ul. Stanisława Kunickiego 14, 44-100 Gliwice
Leave a Reply
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.